Waarom handgemaakte sokken?

 

Als je eenmaal schapenwollen sokken hebt aangehad wil je niets anders meer.

 

Voordelen van handgemaakte sokken zijn:


 Ademend

vooral fijn voor mensen die last hebben van zweetvoeten.

                    Wollen sokken hebben het voordeel dat ze niet broeien. Acryl heeft de neiging om de warmte van je voeten vast te houden. Dat is niet zo met wollen sokken. Daardoor krijg je geen hete voeten wat dan weer blaren en/of knelling kan veroorzaken.

Warme voeten

                    Als ik mijn sokken 's avonds uit trek om naar bed te gaan heb ik altijd warme voeten. En dat heb ik niet met acrylsokken omdat die niet kunnen reguleren.


Sterke sokken

                    Handgemaakte wollen sokken kunnen bij normaal gebruik 5 jaar mee. Daarnaast zijn ze ook weer te herstellen door ouderwets de sokken te stoppen.


Ideaal voor stevige wandelingen

                    Doordat de sokken ademen krijg je geen oververhitte voeten waardoor je met wandelen geen blaren of opgezette voeten krijgen, met andere woorden aan de sokken kan het niet liggen als je niet ver kunt wandelen.


Vederlicht

                    Wollen sokken zijn vederlicht. Daardoor voel je niet dat je ze aanhebt.

 

Geen allergische reactie

                    Kon je vroeger gek worden van de jeuk als je wollen kleding moest dragen dat is nu achterhaald. De meeste mensen kunnen nu wel deze wol verdragen. Dit door de behandeling van de wol en de wol soorten. En voor mensen die nog steeds allergisch zijn voor schapenwol is er een zeer goede vervanging, namelijk bamboe of alpaca.

Uniek

                   Deze sokken vallen op. Ze zijn uniek. Als je het leuk vind om iets te hebben dat anderen niet hebben is dit een succes.